Tijd voor een lekker baksel

Wij hebben zondag de verjaardag van mijn vader gevierd, en hoe kun je hem beter verwennen dan met iets zelfgebakken? De cake viel gelukkig goed in de smaak, dus ik dacht: dit recept moet ik delen. En ja hoor… het is weer een semi-gezonde variant geworden. 😉

Ingrediënten

  • 2 middelgrote appels, geschild en in stukjes
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 150 g volkorenmeel of havermeel
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • Handje rozijnen of walnoten, optioneel
  • Voor de kokosslagroom: 1 blikje volle kokosmelk, gekoeld minimaal 12 uur
  • 1 tot 2 eetlepels natuurlijke zoetstof zoals honing of ahornsiroop
  • ½ theelepel vanille-extract, optioneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cake- of springvorm met bakpapier.
  2. Prak de bananen en meng ze met de eieren, yoghurt, honing en vanille-extract.
  3. Voeg het meel, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng tot een glad beslag.
  4. Spatel de appelstukjes en eventueel rozijnen of walnoten erdoor.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 tot 45 minuten tot hij goudbruin en stevig is.
  6. Laat de cake afkoelen terwijl je de kokosslagroom maakt: schep het dikke gedeelte van de kokosmelk in een kom en klop het romig met de zoetstof en vanille.
  7. Serveer de cake met de kokosslagroom bovenop.

Geniet ervan!

Terug naar blog